Ett rejält tillskott i affärsutvecklarteamet: Ted Bergner och Johan Hedengran.

Tunga namn inom e-handel och tech nya affärsutvecklare

Starka profiler inom e-handel, internationella affärer och tech blir nya affärsutvecklare hos Uminova Innovation. Hemvändaren Ted Bergner och entreprenören Johan Hedengran ska från och med nu hjälpa Umeås startups att växa.

– I Ted har vi hittat en talang med stor nationell och internationell erfarenhet inom e-handel och vi har många startups som behöver den hjälpen. Ted vet hur man bygger starka varumärken och har ett stort nätverk som entreprenörerna vi stöttar kommer att ha stor nytta av, säger vd Nils-Olof Forsgren.

– Jag hoppas att mina erfarenheter som IT-chef och affärsutvecklande konsult adderar ytterligare bredd och kompetens till Uminova Innovations erbjudande. Så kallad modern handel, inklusive e-handel, erbjuder bolag helt nya marknader och kunder. Om de nu gör det på rätt sätt, vill säga. Förhoppningsvis kan mitt arbete bidra till att Umeå och regionen utvecklas som handelsregion, säger Ted Bergner.

Johan Hedengran har själv gjort startupresan, bland annat inom bolaget Umbio som utvecklats till inkubatorbolaget Prediktera. Johan kommer senast från Algoryx, ett bolag inom simuleringsteknik i Umeå, där han arbetat som internationell säljchef.

– Johan kommer att hjälpa bolagen att skala och skaffa intäkter. Han kan tech och har skarp erfarenhet av affärer. Att han har erfarenhet av den oraka entreprenörsresan är ett stort plus för oss och i förlängningen de entreprenörer han ska stötta, säger Nils-Olof Forsgren.

– Innovation finns i mitt DNA. Att se möjligheter där andra ser problem. Som civilingenjör, säljare och designer tror jag mig kunna omvandla mångårig global yrkeserfarenhet till konkret kundnytta och affärsvärde hos lokala entreprenör. Det känns magiskt att få jobba med en av sina största passioner; innovationer. Att få chansen att vara bollplank för lokala idébärare, säger Johan Hedengran.

Om Ted Bergner

Bakgrund som bland annat IT-chef på klädbolaget J.Lindeberg, operativt ansvarig på H&M-startupen Afound och retail expert på Microsoft. Ett ben i IT-världen, det andra i affärsutveckling och därtill djup kunskap inom modern retail. Driver eget företag med fokus på affärssystem och IT-kompetens.

Om Johan Hedengran

Arbetat med internationell teknisk försäljning inom life science, fysik och data. Driver eget bolag med prisbelönt och patenterad inredningsdesign. Av VK utnämnd till ”Möjligheternas Matador”. Av svenska folket, IKEA och HM framröstad designvinnare med D SHELF. Utsedd till ”Månadens Innovatör” januari 2019 av SmartaSaker.

 


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 12 februari, 2019Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

12 februari, 2019