Umeå Tech Arena kommer den 14 maj fokusera på när teknik gör gott. En av talarna är Daniel Akenine, teknikchef för Microsoft.

Umeå Tech Arena visar teknik som räddar världen

Nya teknologier påverkar samhället, miljön och människor i stort. Umeå Tech Arena den 14 maj fokuserar på när teknik har positiv inverkan.

– På Umeå Tech Arena kommer vi visa upp lokala exempel på entreprenörer som använder sig av tekniska lösningar som gör gott för planeten, människor och samhället i stort. Men vi kommer även få investerares perspektiv på dessa lösningar och hur man själv kan jobba med teknik som ger positiv inverkan, säger Linus Stark, marknadsförare på Uminova Innovation.

Teknologi formar framtiden

Tekniktrender som just nu står och väger kommer också diskuteras. Den som kommer tala om detta är Daniel Akenine, fysiker, föreläsare, författare och tidigare hjärnforskare på Karolinska Institutet samt teknikchef för Microsoft.

– Vissa säger att teknologi inte längre formar framtiden. Det är inte sant då det finns otroligt många tekniktrender som står och väger. Men vad är det som avgör när en teknologi blir etablerad eller inte. Vad är falska trender och riktiga trender i samhället och hur kommer teknologi forma framtiden de närmsta åren? Det kommer jag prata mer om på Umeå Tech Arena den 14 maj, säger Daniel Akenine.

Umeå Tech Arena är Uminova Innovations mötesplats för alla som på något sätt vill utveckla Umeå och Västerbotten genom innovationer eller ny teknik. Denna gång ligger fokus på att visa upp där teknologi gör gott.

Umeå Tech Arena

Umeå Tech Arena arrangeras på Norrlandsoperan på kvällen den 14 maj och deltagandet är helt kostnadsfritt.