Umeå Wheels och Umeå kommun hyr ut återbrukade cyklar i sommar

I sommar kan du hyra en cykel i Umeå. Detta genom ett nytt samarbete mellan Sharing City Umeå och vårt startup Umeå Wheels.

Recykla – Umeås första cykeluthyrningstjänst av återbrukade cyklar öppnar på Cykelstället i sommar. Projektet Sharing City Umeå erbjuder i samarbete med Umeå Wheels uthyrning av 25 återbrukade cyklar mellan 24 juni och 16 augusti. Behovet av en cykeluthyrning i Umeå och dess omgivning växer under sommarperioden från både Umeås invånare och besökare och i år ges möjligheten att hyra en återbrukad cykel på Cykelstället.

– Att kunna erbjuda uthyrning av återbrukade cyklar tillsammans med Umeå Wheels medför flera positiva värden och en ökad tillgänglighet till besöksmål i Umeå och dess omgivning. Återbrukade cyklar är även klimatsmart och gör att vi sparar på våra gemensamma resurser. Det har länge legat högt upp på Sharing City Umeås önskelista och i sommar blir det äntligen verklighet, säger John Bylund, Sharing City Umeå.

Umeå Wheels är en startup som startades av ett antal masterstudenter vid Umeå universitet 2019 med affärsidén att hyra ut återbrukade cyklar till studenter. Teamet får affärsstöd av Uminova Innovation. Tillsammans med Sharing City Umeås projektpartner Coompanion utvecklades affärsidén att hyra ut återbrukade cyklar till studenter, en tjänst som varit mycket populär med över 600 uthyrda cyklar.

– Det känns jättekul att vi som startup fått förtroendet av Sharing City Umeå att vara med och testa Umeås första cykeluthyrningstjänst av återbrukade cyklar. Det ska bli spännande, vi hoppas att det ska visa sig att det finns ett stort behov och att det blir en tjänst som kan utvecklas och återkomma varje sommar, säger Aamer Barood, vd för Umeå Wheels AB.

Nyheten är hämtad från Umeå kommuns webbsida.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 24 juni, 2020Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

24 juni, 2020