Stort intresse för spelbolag under Startup Coffee. På scenen hos Uminova Innovation syns Magdalena Lindström, Oskar Wahlström, Per Fransson, Daniel Olofsson och Fredrik Nyström.
Stort intresse för spelbolag under Startup Coffee. På scenen hos Uminova Innovation syns Magdalena Lindström, Oskar Wahlström, Per Fransson, Daniel Olofsson och Fredrik Nyström.

Umeås heta spelbransch lockade morgonpigga studenter

Under tisdagsmorgonen bjöd Uminova Innovation och Venture Cup in studenter till Startup Coffee med fokus på den glödheta spelbranschen i Umeå.

Inkubatorbolagen The Fine Arc, Frostspektrum och Musikmedel bjöd tillsammans med moderatorn Magdalena Lindström på sin företagsresa från idé till bolag, vilka svårigheter och utmaningar det är att bedriva spelbolag i Umeå.

Förutom ett samtal med företagarna bjöds besökarna på frukost och en chans att själva testa bolagens spel, en uppskattad möjlighet som resulterade i att många stannade kvar efter eventets slut.

Startup Coffee arrangeras av Uminova Innovation och Venture Cup.

Fakta om spelbolagen som deltog:

The Fine Arc
De två spelutvecklarna, Daniel Olofsson och Per Fransson, deltog i samma game jam när det klickade dem emellan. De insåg att de delar passionen att skapa en fantastisk spelstudio och nu ett år senare arbetar The Fine Arc med sitt första officiella projekt. Tidigare har Daniel Olofsson släppt fyra spel varav det senaste är Medieval Story som han skapade med sin egen motor och numera finns på Steam. Per Fransson är musiker och entreprenör som skapar spel för musikutbildning. Kunskapsbanken som utgörs av Daniels bildkonst, Pers ljud- och musikbakgrund samt att båda är skickliga att implementera med Unity och C# gör detta till ett litet men mycket effektivt team.

Det Daniel och Per lovar sina spelare är en atmosfärisk och djupt känslomässig upplevelse. Detta kommer de bevisa genom att komma in på marknaden med Protector under första kvartalet 2021.

Frostspektrum
Frostspektrum är grundat av Oskar Wahlström och är i dagsläget ett enmansbolag vars spel fokuserar på berättande, retrokänsla och ruggigt bra gameplay. Målet är att varje spel ska vara fristående men gemensamt bilda ett större sammanvävt universum. Fans av spelen ska i sin tur kunna påverka framtida berättelser som uppstår i detta universum. Siktet är för närvarande inställt på en early access lansering av första spelet innan årsskiftet.

Musikmedel Future Vision AB
Musikmedel har arbetat med det digitala lärspelet Poco i samarbete med Specialpedagogiska skolmyndigheten. Det är helt nytt material som hjälper alla barn att lyckas.

Under Startup Coffee fick deltagarna även pröva på några av de spel som spelbolagen tagit fram.

Under Startup Coffee fick deltagarna även pröva på några av de spel som spelbolagen tagit fram.