På fredag morgon invigde Lars Wikman från UMeSee deras nya tjänst som presenterade på Uminova Innovations frukostmöte.

UMeSee förenklar ekonomi på ett överskådligt sätt

Efter tre års arbete har idén att visualisera företagens ekonomi på helt nya sätt utvecklats till en digital tjänst där ekonomi blir konkret och lättöverskådligt.

Lars Wikman började sin resa med att delta i Uminova Innovations startupprogram. Han tog tjänstledig från sin dåvarande arbeta och hade en idé om att göra ekonomi överblickbart. Utifrån affärsidén började de sen programmera. Under våren gjorde de en idealkundsanalys där de såg sin ideal kund var ekonomer på företag med 10-50 anställda. Det var framförallt ekonomer inom teknikbranschen som visade störst intresse att testa deras tjänst och det hade ett behov att enkelt kunna visualisera företagets ekonomi för andra.

-Ekonomi är som matematik, men det är en massa termer som kan vara svårt att förstå för en som inte är ekonom. Vår idé är att göra det enklare genom konkretisera ekonomi på ett tydligare sätt, säger Lars.

-Vi har tagit fram fyra tjänster: hantera bokslut, jämföra bokslut, få överblick och borra djupare i konton och få fram några viktiga nyckeltal. Vår modell visualiserar ekonomi genom ett träd, där balansräkningen är stammen och resultaträkningen trädkronan. Om du har en bred stam i bolaget då har du bra soliditet och stor del eget kapital som ger en stabil grund att stå på, säger Lars Wikman.

-Vi planerar att växa vidare med 100 användare i år och 1000 användare nästa år, berättar Lars.

 

UMeSee är ett inkubatorbolag som får stöd i sin affärsutveckling av Uminova Innovation. Klicka här för att läsa mer om UMeSee: https://www.umesee.se/

 


Text av: Nina Rismalm

Fotograf: Nina Rismalm

Publicerad: 6 september, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Nina Rismalm

Nina Rismalm

6 september, 2019