Johan Tordsson, teknikchef, och Cristian Klein, cloud-arkitekt, Elastisys, svarar för sammanfattningen av KubeCon + CloudNativeCon .

Unik livesänding av Elastisys

Vår alumn Elastisys sammanfattar det viktigaste från världens hetaste cloud-konferens KubeCon + CloudNativeCon i en öppen livesändning.

Kubernetes är det snabbast växande open source-projektet i världen och populariteten för Kubernetes och de övriga verktygen i cloud native-ekosystemet växer explosionsartat. Höstens stora konferens inom området, KubeCon, äger rum 17 – 20 augusti och är virtuell men innehåller ändå fyra dagar späckat med uppdateringar, trendspaningar och exempel på use case från alla de olika projekten, leverantörerna och slutanvändarna i communityt.

Nu erbjuder Elastisys från Umeå, ett avknoppningsbolag från Datavetenskap vid Umeå universitet och en av våra alumner, en unik sammanfattning av de fyra dagarna. För innehåll och urval står Johan Tordsson, teknikchef, och Cristian Klein, cloud-arkitekt, Elastisys.

– Istället för att följa alla spår under fyra dagar så kan man få chansen att koppla upp sig 50 minuter med oss på fredag, 21 augusti, få det bästa från veckan serverat och chans att ställa lite frågor, berättar Robert Winter, vd för Elastisys.

– Vi hade ett mycket populärt meetup på Cloud Native Northern Sweden ifjol efter KubeCon Barcelona där vi och Codemill gjorde en liknande sammanfattning så även fast vi inte kan träffas fysiskt nu så känns det kul att kunna anordna något liknande, fortsätter han.

Konferens som växer snabbt

Elastisys har varit trogna deltagare på KubeCon och CloudNativeCon både i Europa och USA sedan 2018 och sett det växa till fjolårets 12 000 deltagare i USA. I höst blir båda konferenserna i Europa och USA virtuella med anledning av coronapandemin.

– Vi vandrar de virtuella konferens-gångarna och sorterar igenom bruset både på föreläsningarna och i korridorerna och sammanfattar allt dagen efter konferensen, lovar Robert Winter.

Sändningen kommer att ske på både svenska och engelska och du anmäler dig genom att klicka här (svenska) eller här (engelska).