Fullt hus kring Codemills monter när Karriärdagen arrangeras på Umeå universitet.
Fullt hus kring Codemills monter när Karriärdagen arrangeras på Umeå universitet.

Unik mötesplats för IT-företag och studenter

Codemill var ett av IT-företagen som mötte studenter under Karriärdagen vid Umeå universitet. En unik mötesplats för näringsliv och studenter.

Huvudsyftet med Karriärdagen är att IT-studenter tidigt i sin utbildning ska få en bild av sin framtida yrkesroll, regionens IT-arbetsmarknad samt vilka kunskaper och färdigheter som framgång i arbetslivet förutsätter. Detta är ett helt unikt koncept i Sverige.

I år samlades över 25 företag i Universumhuset på Umeå universitet. Bland dessa företag fanns flera som Uminova Innovation samarbetar med. I vimlet syntes exempelvis Codemill, ett startup-företag som började sin resa som ett inkubatorföretag hos Uminova Innovation och idag växt till ett framgångsrikt bolag med både internationella affärer och avknoppade dotterbolag.

I en tidigare intervju här på Uminova Innovations webb har Johanna Björklund, medgrundare av Codemill sagt:

– Techscenen är galet bra i Västerbotten, det finns ett enormt intresse för att starta upp företag.

Det var också något som syntes tydligt under Karriärdagen..

De utbildningar som deltog under dagen var civilingenjörsprogrammen i Interaktion & Design och Teknisk Datavetenskap, kandidatprogrammet i Datavetenskap samt högskoleingenjörsprogrammet i Elektronik och Datorteknik. Studenterna kommer att examineras på sin framtida yrkesroll så de var motiverade att ställa frågor och prata med företagen.

25 IT-företag radade upp sig för att svara på frågor från IT-studenter vid Karriärdagen.

25 IT-företag radade upp sig för att svara på frågor från IT-studenter vid Karriärdagen.