Karl Hardell och Sara Hardell Flagge åker med sitt företag Artby till Köpenhamn för internationella designdagar.
Karl Hardell och Sara Hardell Flagge åker med sitt företag Artby till Köpenhamn för internationella designdagar.

Unika svenska produkter till Köpenhamn

Artby från Umeå är ett av 17 designföretag som deltar på 3 days of Design i Köpenhamn den 23–25 maj.

17 svenska småskaliga och unika designföretag kommer till 3 days of Design i Köpenhamn den 23–25 maj. Det är Arctic Design of Sweden från norra Sverige som samlar företagen och anordnar popup-shop på designhuset Illum Bolighus på Strøget.

Bland företagen som följer med finns Artby från Umeå, ett företag som också får affärsstöd av Uminova Innovation.

Gott rykte internationellt

Svensk design har ett gott rykte internationellt och under de senaste åren har intresset ökat för unik design som är lokal och hållbar. I norra Sverige finns flera småskaliga designers med stor originalitet och Arctic Design of Sweden syftar till att samla aktörerna under samma tak för att enklare nå ut internationellt.

– Designhantverkarna i norra Sverige är skickliga på att tillverka lokalproducerat och hållbart. I Köpenhamn har vi med oss 17 superspännande företag, som producerar allt från keramik och inredningsdetaljer till konst och ekologiska hudvårdsprodukter, säger Stina Berglund, projektledare på Arctic Design of Sweden.

3 days of Design samlar en utvald grupp varumärken från den danska och internationella designscenen. Designhantverkarnas presentationer är en del av alla spännande evenemang som äger rum runt hela Köpenhamn under de tre dagarna.

– Köpenhamn är en intressant designmarknad med aktörer som är skickliga på exempelvis formspråk och material. De designers vi har med från Sverige ser fram emot att nätverka och givetvis visa upp och sälja sina produkter. Det ska bli väldigt spännande, säger Stina Berglund.