”Världens bästa lärare” till Umeå

”Världens bästa lärare”? Stora ord men utan tvivel är Venkat Subramaniam en mycket uppskattad föreläsare. Nu kommer han återigen till Umeå.

Venkat Subramaniam fyller föreläsningssalar och kurser vart han än åker i världen. Han är utan tvivel ett av de stora världsnamnen inom programmering och hyllades av Oracel med Groundbeaker Award nu senast i somras.

Nästan ständigt turnerar han mellan världens metropoler, och Umeå är en av de städer som han gärna återvänder till. 23 – 27 september 2019 är han återigen tillbaka i Umeå för att möta utvecklare i en avancerad kurs om kodspråket Kotlin. Enligt Venkat ligger Kotlin 5 år före Java i utveckling och är ett av världens mest snabbväxande språk.

Liksom tidigare år är det Umeåföretaget Umecon som bjuder in Venkat Subramaniam. Under 2018 ökade Umecon med sex personer och under 2019 hittills har två nya kompetenta medarbetare anställts. Det handlar om Pär Mattsson, .Net utvecklare och Isak Renström, javautvecklare.

Sammanlagt har Umecon vuxit till 16 personer och sedan en tid har företaget även öppnat ett kontor i Uppsala som leds av Markus Westergren, även känd som grupptränare på IKSU.

Planen är nu att växa ännu mer och Umecon har precis startat rekryteringen av fler medlemmar till det första Javateamet i Uppsala.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Mikael Hansson

Publicerad: 5 september, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Mikael Hansson

5 september, 2019