En av personerna som porträtteras i filmen är Randy Cottin, vd för Nesta, ett inkubatorbolag hos Uminova Innovation.

Världspremiär för film om Umeås startupbolag

Umeå har huvudrollen i en ny film om startups i Sverige. Tisdag 28 april hade filmen världspremiär.

Att Sverige ligger långt fram internationellt när det handlar om att bygga nya startupbolag är känt för många. Swedish Startup Nation är en ny dokumentärserie från Startup Sweden och Tillväxtverket på tema fantastiska svenska ekosystem för startups och entreprenörskap. Under våren släpps fyra stycken avsnitt och det andra avsnittet som släpptes tisdag 28 april fokuserade på Umeås ekosystem.

I samband med släppet arrangerade Uminova Innovation ett digitalt lunchsamtal med inbjudna gäster och underhållning från Umeåartisten Natalie Carrion.

– Umeå har ett fantastiskt stödsystem för entreprenörer och bolagsbyggande, och nu mer än någonsin kan vi må gott av att påminna oss om det. Därför ville vi samla aktörer och personer som tillsammans arbetar för att stötta personer som vill utveckla affärsidéer och bygga konkurrenskraftiga bolag och på kuppen sätta Umeå på kartan, säger Linus Stark, marknadsförare på Uminova Innovation,

Avsnittet om Umeå återfinns nedan. Lunchsamtalet sändes via vår Facebooksida och går även att se i efterhand via denna länk.