Johanna Engström, medgrundare av Vkna, intervjuas i Femminuterspodden av Lena Lundqvist och Ingrid Lindelöw Berntson från Shift Education.
Johanna Engström, medgrundare av Vkna, intervjuas i Femminuterspodden av Lena Lundqvist och Ingrid Lindelöw Berntson från Shift Education.

Viktigt ta till vara olika sorters kompetens

Framtidens ledare behöver bli ännu bättre på att se att kompetens kan se ut på olika sätt, säger Johanna Engström, nyligen intervjuad i Shift Educations podd.

Vkna är ett av företagen som får affärsstöd av Uminova Innovation. Vkna vill vara medskapare till jämlika och attraktiva arbetsplatser där alla medarbetare mår bra och kommer till sin rätt. Sedan starten har Vkna utbildat över 2000 chefer och anställda i jämställdhet, inte minst med hjälp av företagets webbverktyg. Vkna erbjuder även jämställdhetsprocesser, workshops i jämställdhet och normkritik, och stöd i arbetet med aktiva åtgärder.

Nyligen har en av företagets grundare, Johanna Engström, varit med i Shift Educations Femminuterspodden, där hon berättar mer om sin vision med Vkna.

– Framtidens ledare behöver bli ännu bättre på att se att kompetens kan se ut på olika sätt, säger Johanna Engström i podden.

Hon menar också att alla behöver se vilka normer som styr, hur vi beter oss mot andra och hur vi kan vara öppna mot andras sätt att vara.

Lyssna på Femminuterspodden med Johanna Engström.

Senare under våren kommer Vkna att lansera sitt nya mångfaldsverktyg, som blir en fortsättning på det jämställdhetsverktyg som företaget redan framgångsrikt arbetar med. Vi återkommer i annan artikel om det nya verktyget.