Sture Bergman, vd VK Media, och Jörgen Anderhed, vd Fiber8, ser fram mot gemensamma satsningen på nyheter och bredband.
Sture Bergman, vd VK Media, och Jörgen Anderhed, vd Fiber8, ser fram mot gemensamma satsningen på nyheter och bredband.

VK Media börjar sälja bredband

VK Media, känd för sina morgontidningar VK och Folkbladet, satsar tillsammans med lokala telekombolaget Fiber8 på bredband.

– Vi satsar på bredband för att det kompletterar vår produktportfölj väldigt väl då internetuppkoppling är en förutsättning för att ta del av våra nyheter på nätet. När allt fler väljer att läsa nyheterna digitalt blir bredband också ett sätt för oss att distribuera nyheterna via, och det ligger i linje med vårt uppdrag: att leverera nyheter – oavsett om det är digitalt via bredband eller som papperstidning hem i postlådan med hjälp av transporter, säger Sture Bergman, vd för mediekoncernen VK Media.

VK Medias bredbandstjänst nischar sig genom att erbjuda bredband till ett konkurrenskraftigt pris tillsammans med en digital nyhetsprenumeration. Alla kunder som köper VK Medias bredband kommer alltså att få nyheter från VK och Folkbladet på köpet. Och redan befintliga prenumeranter får rabatt på bredbandstjänsten.

– Vi är först bland de svenska mediehusen att paketera bredband tillsammans med vår lokaljournalistik, säger Sture Bergman, vd VK Media.

VK Medias bredbandstjänst finns till försäljning för privatpersoner till att börja med via Umeå Energi Bredband. I en förlängning ska bredbandstjänsten även gå att köpa på fler delar i Västerbotten.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Linda Eliasson

Publicerad: 8 oktober, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Linda Eliasson

8 oktober, 2019