Fjolårets nominerade till "Årets Unga Företagare" på Umeågalan 2018. Även då var Meiju Vartiainen från vårt inkubatorbolag Mowida nomierad. Andra gången gillt?

Young Startup Day är tillbaka

För femte året i rad anordnas Young Startup Day, en dag för unga entreprenörer och unga med entreprenörsdrömmar i Umeå och regionen.

Young Startup Day är eventet som ska inspirera och peppa unga personer i Umeå och regionen att vilja och våga satsa på sina affärsidéer. Eventet arrangeras för femte gången i ordningen den 6 november på Väven i Umeå.

Lokal entreprenör inspirerar

Bland talarna finns den lokala entreprenören och nöjesprofilen Tobias Sedlacek. Sedan 2016 driver han företaget Team Scandi – ett modevarumärke som skapar ett enat uttryck för skandinavien, men vars kollektioner når långt förbi skandinaviens gränser. Under Young Startup Day berättar Tobias om sin entreprenörs- och företagarresa.

Gästas av årets IT-kvinna

Eventet gästas även av Ishtar Touailat, global chef för AI och Innovation på TechBuddy som erbjuder personlig teknikhjälp hemma hos kunden, oavsett produkt eller leverantör. Ishtar har under sin karriär fått stor uppmärksamhet för sitt entreprenörskap och sitt sätt att leda företag och mottagit en rad priser och utmärkelser, bland annat har hon korats till framtidens kvinnliga ledare och näringslivets mäktigaste kvinnor. Ishtar kommer att prata om innovation, entreprenörskap, mångfald och inkludering.

Lär känna de nominerade

Under förmiddagen får vi även lära känna de tre företag som nominerats till utmärkelsen ”Årets unga företagare” på Umeågalan 2019, inför att vinnaren presenteras nästföljande dag.

-Drivna entreprenörer är en nyckelgrupp för att Umeå och Västerbotten ska kunna fortsätta att växa. Vi arrangörer vill förstärka denna utveckling att flera ska starta och driva företag. Därför bjuder vi in unga entreprenörer eller de som funderar på att bli till denna förmiddag, säger Nina Rismalm, marknadsförare, Uminova Innovation.

-Anmälan är öppen. Vi kommer också att livesända eventet så att personer runtom i hela Västerbotten kan ta del av programmet, säger Kerstin Edvardsson, BIC Factory, medarrangör till eventet.

Young Startup Day arrangeras av Umeå kommun, Ung Företagsamhet Västerbotten, BIC Factory, Länsstyrelsen Västerbotten, Uminova Innovation, eXpression Umeå och Aptum.

 

Klicka här för att vet mer om eventet och för att anmäla dig! 

 


Text av: Nina Rismalm

Fotograf: Mikael Hansson

Publicerad: 30 september, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Nina Rismalm

Mikael Hansson

30 september, 2019