Bra genomslag när Erik Häggström, grundare av Piczitup som utvecklat en lyft för pickup-fordon, intervjuas av Youtube-kanalen Motorblog of Sweden.
Bra genomslag när Erik Häggström, grundare av Piczitup som utvecklat en lyft för pickup-fordon, intervjuas av Youtube-kanalen Motorblog of Sweden.

Youtube-reportage ger lyft åt Piczitup

Startupbolaget Piczitup får genomslag på Youtube när Motorblog of Sweden gör reportage om företagets lyftkran för pickup-fordon.

Piczitup under ledning av entreprenören Erik Häggström har tagit fram en hydraulisk lyftanordning som är avsedd att monteras på flaket på lätta lastbilar, så kallade pickuper.

Nu får Piczitup, som får affärsstöd av Uminova Innovation, extra uppmärksamhet när Motorblog of Sweden intervjuar grundaren Erik Häggström som får visa hur kranen fungerar.

– Vi provar nya användningsområden hela tiden, det är bara fantasin som sätter gränser. Det som är på gång nu är utveckling av ytterligare tillbehör för specifika ändamål, den här grundmekanismen på den här typen av fordon öppnar för att göra många moment i olika branscher snabbare, billigare och mer miljövänligt, säger Erik Häggström.

– Svenskt patent är klart på den och vi har lämnat in internationell patentansökan. Vi är i startgroparna för försäljning och ser oss om efter investerare så vi kan få lite mer snurr på det hela, fortsätter Erik Häggström i reportaget, som efter bara några dagar når 15 000 visningar på Youtube.

Internationella planer finns. I april 2019 deltog Erik Häggström i Hannover-mässan som är världens största industrimässa med flera hundratusentals besökare. Piczitup följde med till mässan tillsammans med Uminova Innovation och Enterprise Europe Network (EEN) och förhoppningen är att det ska ge affärer i framtiden också utanför Sverige.

Se inslaget nedan om Piczitup på Motorblog of Sweden.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Mikael Hansson/montage

Publicerad: 9 september, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Mikael Hansson/montage

9 september, 2019