Med uppköpet av ungerska Invictus kan Zordix från Umeå fördubbla sin produktion, menar vd Matti Larsson.
Med uppköpet av ungerska Invictus kan Zordix från Umeå fördubbla sin produktion, menar vd Matti Larsson.

Zordix köper ungerskt spelbolag

Umeåbolaget Zordix köper ungerska Invictis Games med 25 spelutvecklare, får med sig stark expertis på den kinesiska spelmarknaden.

För Zordix innebär uppköpet av Invictus att bolaget förstärks med ett erfaret team om 25 spelutvecklare som har producerat över 50 titlar, och har expertis inom mobilspel och den kinesiska marknaden. Mobilspelet Give It Up! har exempelvis i över två år legat etta i Kina på försäljningslistan över betalappar på Apples App Store.

Bolaget är mest känt för titlar som Give It Up!-serien som har över 71 miljoner nedladdningar, Froggy Jump med över 14 miljoner nedladdningar, och offroad-racern Insane.

– Vi är stolta och glada att välkomna Invictus till den växande Zordixfamiljen. Företaget är ett viktigt tillskott i vår förvärvsdrivna tillväxt som i ett slag innebär en så gott som fördubblad produktionskapacitet, ytterligare ett 50-tal släppta titlar i vår gemensamma portfölj och flera nya titlar på väg ut. Jag är väldigt imponerad av Invictus ledning som lyckats driva bolaget affärsmässigt med vinst och dessutom med stor framgång på den spännande växande marknaden i Kina, säger Matti Larsson, vd Zordix, som även har fått affärsstöd av Uminova Innovation.

Kan ta större spelprojekt

Förvärvet av Invictus innebär ett stort steg i Zordix strategi att, vid sidan av organisk tillväxt genom utveckling av egna spel, även växa genom förvärv av välrenommerade internationella spelstudios. Zordix och Invictus kommer att kunna bistå varandra med resurser i olika projekt som utvecklas parallellt. Samtidigt har Zordix nu möjlighet till att initiera betydligt större projekt än tidigare eftersom produktionskapaciteten har utökats med 25 utvecklare.

– Att de sitter i en egen byggnad med plats att rymma upp till ett 40-tal anställda är en stor fördel i den expansionsfas Zordix befinner sig i, säger Matti Larsson, vd Zordix.

Genom köpet blir Invictus två grundare Tamas Kozak och Akos Divianszky delägare i Zordix. Båda har över 25 års erfarenhet inom spelbranschen och kommer att fortsätta att leda studion på lokal nivå.

Köpeskillingen uppgår till en kontant betalning om cirka 970 000 kronor samt genom nyemission B-aktier i Zordix till ett värde motsvarande cirka 5,8 miljoner kronor.