Zordix släpper nytt spel för off road

Umeå fortsätter leverera spel för internationell marknad. I höst släpper Zordix nya spelet Overpass i en global lansering.

– Det är mycket glädjande att äntligen kunna offentliggöra vårt nya spel Overpass ihop med vår förläggare BigBen Interactive. Med det nya spelet sätter vi varumärket Zordix Racing på en helt ny professionell nivå inom avancerad simulering och grafiskt utseende. Vi på Zordix ser fram emot en mycket spännande höst, säger Matti Larsson, vd för Zordix.

Lanseringen av Overpass riktar sig direkt till en internationell spelmarknad. Med sig på resan har Zordix distributören och förläggaren Bigben, en av de stora aktörerna i den digitala underhållningsindustrin med affärsområden inom spel, mobiltelefoner och audio. Bigben finns representerad i hela världen med spel inom genrer som sport, racing, simulatorer, action och äventyr.

Off road-simulator

Overpass är en off road-simulator för den allra senaste generationen buggies och fyrhjulingar från ikoniska varumärken som Yamaha, Suzuki och Arctic Cat. I spelet gäller det att besegra naturliga och konstgjorda hinder med hög fart och acceleration för att undvika att tappa greppet och ta sig vidare på de olika banorna.

Release av Overpass blir i oktober 2019. Spelet kommer att vara tillgängligt på PlayStation 4TM, Xbox One, PC och Nintendo Switch.

Se trailern för Overpass
Om Zordix Racing

Zordix är ett snabbväxande dataspelsföretag i Umeå, Sverige. Med det nya varumärket Zordix Racing lanseras företagets portfölj av racingspel med terrängfordon. Andra spel som utvecklats av Zordix är Aqua Moto Racing Utopia, Snow Moto Racing Freedom, Valet Parking 1989, 1950s Lawn Mower Kids, Real Heroes: Firefighter 3D, Snow Moto Racing 3D och Aqua Moto Racing 3D.