Skärmdump från spelet Hayfever.
Skärmdump från spelet Hayfever.

Zordix startar förlag för spel

Zordix tar nya steg. Förutom att producera egna spel kommer bolaget att förlägga också andra spel.

Den nya förlagsverksamheten har fått namnet Zordix Publishing. I samband med detta så har Zordix signerat avtal för att bli global förläggare till Nintendo Switch. Zordix Publishing kommer förutom egna spel att fokusera på att etablera spel med stor potential och välbalanserad risk från självständiga studios till den globala marknaden.

En av de första titlarna som Zordix Publishing tecknar licensavtal med kommer från svenska spelstudion Pixadome. Avtalet gäller speltiteln Hayfever som beräknas släppas på marknaden första kvartalet 2020 och ger Zordix rättigheter att porta, lansera och marknadsföra spelet till samtliga plattformar mot de globala marknaderna de kommande sex åren. Hälften av intäkterna från spelets försäljning kommer att tillfalla Zordix.

Spelet är i genren plattformsspel och riktar sig emot hardcore-spelare som är ute efter en ordentlig utmaning. Liknande titlar har rönt stora framgångar och Zordix ser god potential i Hayfevers plats på marknaden. Spelet har bland annat vunnit priser i Big Indie Pitch och Arctic Game Pitch när det var i ett tidigt stadium. Hayfever beräknas släppas till samtliga format första kvartalet 2020.

– Hayfever blir det första kapitlet i en ny del av Zordix historia, där vi startat upp Zordix Publishing. Vi ser stor potential i spelet, som riktar sig mot plattformsspelare som verkligen vill ha en utmaning. Zordix Publishing kommer tillåta oss att hjälpa nya spännande projekt att komma ut på marknaden. Genom att fokusera på titlar som är näst intill färdigutvecklade minimerar vi vår egen risk och skapar chanser till nya intäkter till bolaget. Vi blickar framåt med stor tillförsikt på vår förlagsverksamhet, säger Matti Larsson, vd.